Öppna sök Sök
Öppna sök Sök
Läroviken

Yrkesutbildningar / Underhållsmekaniker

Underhålls­mekaniker

Idag är det svårt att få tag på utbildade underhållsmekaniker trots att behovet är stort, vilket medför goda jobbmöjligheter för dig som väljer denna utbildning.

Utbilda dig till underhållsmekaniker och få goda chanser till anställning inom industrin.

Förkunskaper

Svenska/SvA språk grundläggande

Rekommenderade förkunskaper

Svenska 1/ SVA 1/A, Matematik 1

Omfattning

Heltidsstudier, 46 veckor

Utbildningsstart

12 augusti 2024

Ansökningsperiod

Vi har öppet för sen ansökan till lediga platser och reservplatser. Vi tar emot och behandlar kompletta ansökningar i den ordning de kommer in, men som längst till den 23 augusti.

För att ansöka, kontakta: antagningen.laroviken@edu.sandviken.se
026-24 07 18 eller 026-24 04 09

Övrig information

Lär dig mekaniskt underhåll och få en förståelse för förebyggande underhåll. Utbildningen blandar teori och praktiska moment.

En underhållsmekaniker eller underhållstekniker som det också kallas, jobbar med att sköta förebyggande underhåll på maskiner och utrustning för att minska risken för driftstopp och att lösa fel och maskinhaverier som kan uppstå.

Underhållsmekaniker passar dig som gillar att arbeta praktiskt, lösa problem och ge god service. Du behöver ha tidigare vana av att hantera vanliga handverktyg. När man arbetar som underhållsmekaniker åker man ofta runt till olika kunder. Det är därför en fördel om man har körkort.

Kursnamn

Antal poäng

Industriell mätteknik

50 poäng

Tillverkningsunderlag 1

100 poäng

Avhjälpande underhåll 1

100 poäng

Avhjälpande underhåll 2

100 poäng

Underhåll - lager och smörjteknik

100 poäng

Underhåll - pumpteknik

100 poäng

Kälsvets 1

100 poäng

Kälsvets 2

100 poäng

Underhåll - produktionsmekanik

100 poäng

Svets grund

100 poäng

Människan i industrin

100 poäng

Underhåll - driftsäkerhet

100 poäng

Totalt

1 150 poäng

Om du saknar betyg i kurserna för de rekommenderade förkunskaperna, men har lärt dig motsvarande kunskaper på annat sätt, kan du anmäla dig till att göra ett digitalt nivåtest för att visa detta. Du måste anmäla dig senast en vecka före sista ansökningsdag till utbildningen.

Läs mer om hur du anmäler dig till ett nivåtest.

Om du är folkbokförd i Hofors, Gävle, Ockelbo eller Älvkarleby så gör du din ansökan på vår hemsida (du behöver inte bifoga något yttrande från din hemkommun).

Om du är folkbokförd i någon annan kommun så gör du din ansökan på vår hemsida, och du behöver bifoga ett yttrande från din hemkommun. Kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun för beslut om yttrande.

Är du redo att ansöka?

För att din ansökan ska vara komplett måste du bifoga dina betyg och ett personligt brev där du beskriver varför du vill gå utbildningen.