Öppna sök Sök
Öppna sök Sök
Läroviken

Lärcentrum högskole­nivå

Ett Lärcentrum är en resurs och service främst för distansstuderande på yrkeshögskolenivå, högskole- eller universitetsnivå oavsett utbildnings­anordnare. Det är kostnadsfritt och öppettiderna är generösa och flexibla. Kontakta gärna oss för en rundvisning.

Om lärcentrum

Sandviken kommuns lärcentrum erbjuder:

  • Studievänlig och social miljö
  • Lokaler för grupparbeten eller enskilt studerande, matrum med pentry
  • Möjlighet till att skriva din tentamen (skrivvakt finns)
  • Tillgång till Internet, lånedatorer, webbkamera/headset
  • Tillgång till skärm och konferensutrustning för streamade eller direktsända föreläsningar.

Kontakt

e-postadress: larcentrum@edu.sandviken.se
Telefon: 026-24 10 90

Öppettider

Måndag - Fredag: 7:00-22:00

Lördag och söndag: 7:00-17:00

 

För att studera på Lärcentrum behövs ett passerkort för att komma in i lokalerna. Kontakta personal på Lärcentrum för frågor om passerkort.

Lärcentrum finns på Fiskängsvägen 7

Gå in via entrén och receptionen på Spångvägen 10 som är öppen måndag - fredag klockan 07.30-17.00. Där finns lista att fylla i för parkeringstillstånd.

 

Tentamen­service

Som student kan du avlägga tentamen hos oss om ansvarig Yrkeshögskola, högskola/universitet tillåter det. Fyll i formuläret och skicka in det. Du får sedan ett e-postmeddelande med kontaktinformation som du ska skicka till din utbildnings-anordnare.

Nivåtest

Alla våra yrkesutbildningar har rekommenderade förkunskaper. Om du saknar betyg i kurserna, men har lärt dig motsvarande kunskaper på annat sätt, kan du göra ett digitalt nivåtest. Du behöver anmäla dig till testet senast en vecka innan sista ansökningsdag.

Vill du läsa ett tekniskt basår?

Tekniskt Basår i Samverkan är ett samarbete med Högskolan i Gävle (HiG). Du läser gymnasiekurser i matematik, fysik och kemi. Utbildningen ges som modifierad distansutbildning, vilket innebär att studierna sker på Lärcentrum (Sandbacka Park) men laborationer genomförs på campus i Gävle. Som studerande får du lärarlett stöd 3 timmar/vecka och kurs, vilket innebär att du har mellan 6-9 timmar lärarledd undervisning utöver högskolans undervisning. Ett godkänt resultat på Tekniskt Basår i Samverkan ger dig följande läsår plats på ett högskoleingenjörsprogram vid Högskolan i Gävle.

Nästa start, september 2024

Du ansöker via antagning.se Länk till annan webbplats.

Är det något annat du vill veta?

Tveka inte att höra av dig. Vi hjälper dig gärna!