Öppna sök Sök
Öppna sök Sök
Läroviken

Yrkesutbildningar / Programmering

Programme­ring

Det här är en utbildningen för dig som i framtiden vill arbeta med IT. Utbildningen ger dig goda kunskaper i programmering och ger dig möjlighet att läsa vidare inom IT på yrkeshögskola, högskola eller universitet.

Rekommenderade förkunskaper

Svenska eller Svenska som andraspråk 1/A, Matematik 1/A och Engelska 5/A

Omfattning

Heltidsstudier, 20 veckor. 500 poäng

Utbildningsstart

5 augusti 2024

Ansökningsperiod

12 april - 28 maj

Antagningsbesked skickas ut kring den 5 juli till den e-postadress som du angav i din ansökan. Kontrollera din skräppost om du inte får meddelandet.

Övrig information

Du får även betyg i kurser som kan ingå i en gymnasieexamen och kan ge behörighet till andra studier på eftergymnasial nivå. Undervisningen sker genom lektioner med praktiska tillämpningar. Undervisningen sker huvudsakligen på plats. Vissa digitala distansmoment kan förekomma.

OBS! Vi har även en utbildning som heter IT-tekniker. Den är inriktad mot server- och nätverksteknik. Kontrollera så att du söker till rätt utbildning.

 

Kursnamn

Antal poäng

Webbutveckling 1

100 poäng

Webbserverprogrammering 1

100 poäng

Programmering 1

100 poäng

Programmering 2

100 poäng

Matematik 2c

100 poäng

Totalt

500 poäng

Om du saknar betyg i kurserna för de rekommenderade förkunskaperna, men har lärt dig motsvarande kunskaper på annat sätt, kan du anmäla dig till att göra ett digitalt nivåtest för att visa detta. Du måste anmäla dig senast en vecka före sista ansökningsdag till utbildningen.

Läs mer om hur du anmäler dig till ett nivåtest. Länk till annan webbplats.

Om du är folkbokförd i Hofors, Gävle, Ockelbo eller Älvkarleby så gör du din ansökan på vår hemsida (du behöver inte bifoga något yttrande från din hemkommun).

Om du är folkbokförd i någon annan kommun så gör du din ansökan på vår hemsida, och du behöver bifoga ett yttrande från din hemkommun. Kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun för beslut om yttrande.

Är du redo att ansöka?

För att din ansökan ska vara komplett måste du bifoga dina betyg och ett personligt brev där du beskriver varför du vill gå utbildningen.