Öppna sök Sök
Öppna sök Sök
Läroviken

Kock

Kockutbildningen i Sandviken ger dig meriterande gymnasiebetyg och en raketstart i din gastronomiska karriär. Utbildningen är utformad på ett sätt som är intressant, spännande och framför allt inspirerande.

Rekommenderade förkunskaper

Svenska 1 /Svenska som andraspråk 1

Omfattning

Heltidsstudier, 50 veckor

Utbildningsstart

26 augusti 2024

Ansökningsperiod

11 april - 4 juni

Antagningsbesked skickas ut kring den 5 juli till den e-postadress som du angav i din ansökan. Kontrollera din skräppost om du inte får meddelandet.

Bokning av lunch

För bokning av lunch i matsal, butik och öppettider:
026-24 08 48 eller 026-24 24 58
andreas.nyberg@edu.sandviken.se

Studiebesök

Vill du komma på studiebesök kontaktar du någon av kocklärarna;
Carina 026-24 04 67, carina.wall@edu.sandviken.se
Björn 026-24 24 58, bjorn.lindberg@edu.sandviken.se
Michael 026-24 04 66
Andreas 026-24 08 48


Övrig information

Syftet är att du ska bli en fullfjädrad, arbetande kock efter att du har lärt dig laga mängder av mat från världens alla hörn. I utbildningen kommer du lära dig att planera, komponera och tillaga mat i såväl kall- som varmkök. Utöver detta får du lära dig livsmedelshygien och näringslära. Utbildningens mix av teori och praktik ger kunskaper och erfarenheter som gör dig attraktiv på såväl den lokala, nationella som den internationella arbetsmarknaden.

 

Kursnamn

Antal poäng

Matlagning 1

100 poäng

Matlagning 2

200 poäng

Matlagning 3

200 poäng

Matlagning 4

200 poäng

Livsmedels- och näringskunskap 1

100 poäng

Hygien

100 poäng

Bageri 1

100 poäng

Specialkoster

100 poäng

Service och bemötande 1

100 poäng

Branschkunskap inom restaurang och livsmedel

100 poäng

Totalt

1 300 poäng

Ges vid utbildningsstart.

Om du saknar betyg i kurserna för de rekommenderade förkunskaperna, men har lärt dig motsvarande kunskaper på annat sätt, kan du anmäla dig till att göra ett digitalt nivåtest för att visa detta. Du måste anmäla dig senast en vecka före sista ansökningsdag till utbildningen.

Läs mer om hur du anmäler dig till ett nivåtest.

Om du är folkbokförd i Hofors, Gävle, Ockelbo eller Älvkarleby så gör du din ansökan på vår hemsida (du behöver inte bifoga något yttrande från din hemkommun).

Om du är folkbokförd i någon annan kommun så gör du din ansökan på vår hemsida, och du behöver bifoga ett yttrande från din hemkommun. Kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun för beslut om yttrande.

Sagt om utbildningen

Arbetat som kock och bartender sedan 1986 . Drivit restaurangverksamheter i Kalifornien och Texas. Gillar att laga temperamentsfull mat från hela världen. Övriga intressen innefattar bland annat musik, fiske och alla former av populärkultur.

– Michael Södergren, lärare på kockutbildningen på Läroviken

Jobbat som kock, matkreatör och florist i hela sitt yrkesverksamma liv. Skriver även reportage i mattidningar/kokböcker och har drivit café. Är speciellt intresserad av bakning och desserter. Gillar färg, form och estetik.

– Carina Wall, lärare på kockutbildningen på Läroviken

Är du redo att ansöka?

För att din ansökan ska vara komplett måste du bifoga dina betyg och ett personligt brev där du beskriver varför du vill gå utbildningen.